ТЕХНИЧКА ШКОЛА БЕЧЕЈУЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТПрва седница ученичког парламента одржана је 04.10.2022. године са следећим дневним редом:

 1. Прваци су упознати са радом ученичког парламента
 2. Усвојен план рада ученичког парламента
 3. Избор за руководство ученичког парламента протекао је у демократској атмосфери, за председника ученичког парламента је изабрана ученица IV2 Милана Попов, а за заменика председника ученик III2 Лука Груборовић.

У току Дечје недеље Ученички парламент је организовао следеће активности:

У организацији Ученичког парламента Техничке школе организована је и ПОТЕРА! Учествовале су екипе из Економске школе, Гимназије и Техничке школе. Било је 10 екипа које су решавањем логичких задатака уз демонстрацију физичке спретности откриле загонетну личност. Победила је екипа "Книнџе Крајишници" из Економске школе, други су били "Пропали администратори" из Економске школе, а треће место су заузели "Илуминатске ноћне убојице" из Техничке школе.

20.10.2022. године у зборници Техничке школе у оквиру треће седнице ученичког парламента одржана је радионица "Подизање свести о дискриминацији". На горе поменуту тему говорили су:

Након друге рунде преговора са Канцеларијом за младе о будућој сарадњи, идеје су претворене у конкретне циљеве:

 1. Развијање предузетничког духа код младих, применом стеченог теоријског и практичног знања кроз практичан рад у нашој радионици. Све започиње идејом ученичког парламента Техничке школе која се заснива на употреби школских ресурса и подршци Канцеларије за младе општине Бечеј.
 2. "Жива библиотека" и "Форум театар“"као одговор на многобројне проблеме са којима се млади сусрећу
 3. Хуманитарни турнир у ЛОЛ-у отвореног типа за све Бечејце као вид развијања емпатије и умрежавања омладине

25.10.2022. и 10.11.2022. године Тим за маркетинг ученичког парламента је успешно обавио свој преговарачки задатак са ОШ "Здравко Гложански" и ОШ "Север Ђуркић". Договорена је посета Техничкој школи у оквиру које ће ученици седмог и осмог разреда имати прилику да се упознају са образованим профилима које нуди Техничка школа, кроз учешће на ЛОЛ турниру и учешће на модној писти свакодневних и матурских фризура које ће наши матуранти припремити, а ученице седмог и осмог разреда ОШ "Здравко Гложански" и ОШ "Север Ђуркић" понети.

16.11.2022. године је на занимљив начин у ОШ "Здравко Гложански", обележен међународни дан толеранције у оквиру којег је ученички парламент Техничке школе добио прилику да се представи вишим разредима. Основци су имали прилику да се упознају и друже са средњошколцима који су одлучили да им се представе кроз образовне профиле које похаћају:

 1. ИТ и ЦНЦ презентацију
 2. Израду 3Д модела на 3Д штампачу
 3. Радионицу: "Можеш и ти кикицу да исплетеш"
 4. Израду пробних фризура пред матурско фотографисање
 5. Прилику да уз помоћ бесплатног ваучера закажу свој термин за израду пробне матурске фризуре у нашем салону

28.11.2022. године на шестој седници ученичког парламента Техничке школе одржана је дебата на тему насиља са циљем спречавања истог и са могућностима превентивног реаговања. Према мишљењу ученичког парламента, насиље мора и треба да буде предмет за покретање дисциплинског поступка.

На иницијативу ученичког парламента Техничке школе 16.12.2022. године одржана је прва седница "Уније ученичких парламената општине Бечеј". На седници је изгласано име, дефинисани су заједнички циљеви и договорене су будуће заједничке активности.

У организацији "Уније ученичких парламената општине Бечеј" 22.12.2022. године је у зборници Техничке школе одржан турнир у шаху.
Прво место освојила је Теодора Јанковић ученица II разреда Економске школе.
Друго место је заузео Филип Ковач ученик III разреда Гимназије.
Треће место је припало Дејану Стјепановићу ученику III разреда Економске школе.

У организацији "Уније ученичких парламената општине Бечеј" 27.1.2023. године у приземљу Техничке школе одржан је турнир у "League of Legends".
Прво место освојио је тим: "B.W.B.D."
Друго место је припало тиму: "Комедијаши"
Треће место је заузео: "Team Cancer"Прва седница ученичког парламента
ПОТЕРА!
"Подизање свести о дискриминацији"
Преговори са Канцеларијом за младе
Дебата на тему насиља
Турнир у шаху
Турнир у "League of Legends"